Het F1-seizoen 2007 gaat van start op 18 maart in Australië (Melbourne). Dit jaar moest Melbourne de seizoensopener aan Bahrein laten vanwege de Commonwealth Games, het was lange tijd onduidelijk of Australië de openingsrace wel zou terug krijgen, maar hun campagne is dus wel degelijk geslaagd.

Dit jaar was er bijna een zelfde situatie ontstaan, omdat volgend jaar het WK zwemmen in Melbourne wordt gehouden. Dit evenement vindt plaats van 18 maart tot 1 april, maar de regering van de staat Victoria verwacht geen logistieke problemen.

Minister van toerisme, John Pandazopoulos verwacht geen problemen met het WK zwemmen: Alle problemen zullen opgelost worden, er is geen stad dat twee grote evenementen zo kort na elkaar aankan, behalve Melbourne. Voorzitter van de organisatie van de GP van Australië, Ron Walker is uiteraard opgetogen: Het is fantastisch dat we de eerste race van het seizoen weer terug hebben. De eerste GP van de kalender heeft toch een bepaalde status, dus voor Melbourne is dit een geweldige beslissing.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *