Volgens Kimi Raikkonen zal de racestart dit seizoen mee bepalen wie de race wint. De rijders kunnen niet meer op de launchcontrol rekenen en zullen weer zelf de wagen op gang moeten trekken.

Vroeger verliep een start min of meer automatisch: je had een goede start en iedereen zat altijd dicht op elkaar. Als je nu een fout maakt zal je heel traag vetrekken. Je kan dus veel goedmaken of verliezen, zeker wanneer de baan nat is.

Toen ik met de oude wagen voor het eerst zonder snufjes reed verliep dat moeilijk. Met de nieuwe wagen hebben we dat zo goed als we konden opgelost

De ingenieurs zijn er ondertussen in geslaagd om de tijd die verloren werd door het verbod op de tractiecontrole weer goed te maken. Volgens Fernando Alonso hebben de nieuwe regels dan ook niet zo’n grote invloed.

De eerste keer dat ik in Jerez testte verwachtte ik meer problemen. Wanneer je lang buiten blijft merk je wat aan de banden, verlies je wat tractie en is de wagen minder stabiel tijdens het remmen. Niks erg.

De invloed [van de nieuwe regels] zal van circuit tot circuit verschillen. Op sommige circuits zal je nauwelijks een verschil merken. Monaco zal dan weer compleet anders zijn.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *