Hoewel Alonso eerder al aangaf dat de R28 een seconde per ronde te traag is om mee te strijden met de topteams, beweert Renault’s hoofdingenieur, Pat Symonds, nu het tegenovergestelde. Volgens hem gaat zijn team komend seizoen meestrijden om de overwinningen.

Het is belangrijk om één duidelijk te maken: Fernando had vorig seizoen niet de tekortkomingen van de auto kunnen compenseren met zijn talent. zei Symonds aan Autosport.com. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat we onze problemen hebben overwonnen en we willen Fernando een auto geven waar zijn talent recht op heeft. Ik ben er zeker van dat de combinatie Alonso-Renault in staat zal zijn om te winnen.

Volgens Symonds hadden de tegenvallende resultaten van vorig seizoen twee oorzaken: Ten eerste was er de overstap van Michelin naar Bridgestone banden en ten tweede kwamen de resultaten uit de windtunnel niet overeen met de prestaties op het circuit. We moesten twee totaal verschillende problemen tegelijkertijd oplossen en we wisten al op voorhand dat dit erg lastig zou worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *