McLaren behaalde in Maleisië een dubbelzege wat tot grote euforie leidde in het McLaren-kamp. Winnaar van de Maleisische Grand Prix, Fernando Alonso, staat echter al vlug terug met beide voeten op de grond en verwacht dat Ferrari komend weekend in Bahrein zal terugslaan.

Alonso geeft toe dat er nog werk te doen is bij het Britse team: Om eerlijk te zijn, denk ik dat we nog werk te doen hebben, voornamelijk aan de racesnelheid. Als Felipe een betere start had gemaakt was het voor ons heel moeilijk geweest om hen bij te houden. Toch is het gat met de Ferrari’s na Australië kleiner geworden.

De Spanjaard verwacht dat de strijd om de overwinning in Bahrein weer zal gaan tussen McLaren en Ferrari: Er zal niet veel aan de auto veranderd worden voor de race in Bahrein, omdat er maar een paar dagen tussen de races zit. Ik denk dat we opnieuw competitief zullen zijn. Tijdens de tests was Ferrari hier veel sneller dan de rest, dus het zal bijzonder moeilijk worden om ze opnieuw te verslaan. 

Alonso verdedigt komend weekend in Bahrein zijn leiderspositie in het WK-klassement.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!