Fernando Alonso kwam tijdens de Grand Prix van Amerika niet verder dan een teleurstellende vijfde plaats, meteen het einde van een indrukwekkende reeks van vijftien opeenvolgende podiumplaatsen. Titelrivaal Michael Schumacher won de race en nadert in het rijderskampioenschap tot op 19 punten van Alonso, die zich echter geen zorgen maakt.
“Het was onmogelijk om met de Ferrari’s te vechten, maar over tien races waren wij negen maal sneller. Ik maak me dus geen zorgen.  “ aldus de Spanjaard die blij was met zijn punten. “Het was een zware race, maar ik heb belangrijke punten gescoord. Dat was me hier nog nooit gelukt.  “
De regerend wereldkampioen maakt zich geen zorgen over de geslonken voorsprong in het rijderskampioenschap en verwacht dat hij in Frankrijk weer kan winnen: “Ik denk dat we in Frankrijk weer net zo sterk zullen zijn als altijd. De voorbije twee jaar hebben we hier sterke races gereden en iedereen bij Renault en Michelin wil er over twee weken terugstaan.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *