Na één jaar bij McLaren is Fernando Alonso weer terug op het oude nest. Het seizoen is nu al voor 1/3 voltooid. Dat hij blij is bij het team, is een ding wat zeker is, maar de prestaties blijven nog uit. Dat stelt de Spanjaard wel teleur, want hij scoorde dan ook nog eens alle negen punten. Daarmee staat Renault op een zevende plaats bij de constructeurs.

Fernando tekende een contract voor één jaar, met een optie voor 2009, als het team aan minimum vastgestelde prestaties kan voldoen voor de Grand Prix van Groot Brittannië. Tot nu toe lijkt dat niet het geval, dus is Alonso vrij om te beslissen wat hij volgend jaar doet. Hij krijgt echter wel een deadline. Voor 31 juli aanstaande moet hij aan Renault vertellen wat hij doet. Blijft hij bij het team, of gaat hij naar een ander?

Zoals wel vaker in het verleden is gebeurd, laten de rijders bij een ultimatum er geen gras over groeien. Er zit altijd speling in, dus de fans kunnen niet verwachten dat Fernando dan al een beslissing heeft genomen voor de 31e juli. Gelukkig hoeft de tweevoudig kampioen niet te vrezen voor zijn plaats bij het team, want op dit moment is zijn teamgenoot Nelsinho Piquet de zwakste schakel.