Fernando Alonso heeft er geen problemen mee als Sebastian Vettel in de toekomst zijn teamgenoot bij Ferrari zal worden. De Spanjaard heeft aangegeven niet bang te zijn voor de huidige wereldkampioen, omdat hij volgens eigen zeggen nog nooit een teamgenoot heeft gehad die beter was dan hem.

Alonso steunt hierbij op het feit dat hij altijd meer punten heeft gescoord dan zijn teamgenoten. De tweevoudig wereldkampioen zou er dan ook geen problemen mee hebben als Vettel in de nabije toekomst zijn teammaat zou worden bij Ferrari, iets wat Luca di Montezemolo afgelopen week claimde: Ik ben voor geen enkele teamgenoot bang. Geen enkele teammaat heeft het ooit beter gedaan dan ik, dus ik zou niet weten waarom ik voor iemand moet vrezen

Kennelijk heeft Alonso zijn periode bij McLaren uit zijn geheugen ‘laten wissen’, want was een debutant met de naam Lewis Hamilton niet minstens zo snel als de Spanjaard?! Hamilton werd 2e in het WK-eindstand van 2007 en Alonso 3e. Dus zou men mogen zeggen dat Hamilton toch iets beter was dat jaar, zeker als debutant! Alonso hield er een fikse Hamilton-fobie aan over, btw.

We kunnen dus concluderen dat na een aantal jaren van ‘radiostilte’, de “echte / typische” Alonso weer is opgestaan!