Na een zege in Bahrein en een tweede plaats in Maleisi� barst wereldkampioen Fernando Alonso van het zelfvertrouwen. De GP van Australi� ziet hij met plezier tegemoet.

“De openingsraces hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven. We weten dat de wagen snel is. Hij heeft de eerste twee races van het seizoen gewonnen en dat geeft me de overtuiging dat we in de komende zestien races ook vooraan kunnen meestrijden.  “ aldus de WK-leider “Het is wat moeilijk om uit te leggen, maar nu ik gezien heb waartoe de auto in staat is, twijfel ik er niet meer aan dat we ook dit jaar het kampioenschap kunnen winnen.  “

“In de laatste jaren is gebleken dat de Renault goede remmen en tractie heeft en dat is wat je nodig hebt in Melbourne. Het belangrijkste zijn de langzame chicanes waar je in de zesde of zevende versnelling aankomt. We weten echter dat de wagen het op dit gebied goed zal doen, ook vorig jaar waren we hier erg snel.  “

“Ik kijk enorm uit naar Melbourne, er hangt daar een aangename sfeer. Je voelt de F1 passie van het land. Ik ben er zeker van dat het een fantastisch weekend wordt.  “ aldus de Spanjaard.

Vorig jaar werd Fernando Alonso derde in Melbourne, teamgenoot Giancarlo Fisichella won de race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!