In 1991 ging de strijd om het wereldkampioensschap Formule tussen de Engelsman Nigel Mansell en de Braziliaan Ayrton Senna. Met de McLaren Honda MP4-6 startte de tweevoudig wereldkampioen Ayrton Senna het seizoen waarin hij de eerste vier races meteen wist te winnen.

 Nigel Mansell startte samen met teamgenoot Patrese het seizoen met de Williams FW14 aangedreven door de sterke Renault V10 motor. Ondanks dat Senna de eerste vier races, waaronder zijn thuis Grand Prix op Interlagos wist te winnen, was het Senna die het team erop aanstuurde om sneller en beter de auto verder te ontwikkelen. Niemand nam hem serieus tot Senna in de zomer eigenlijk zodra de Williams geen pech kende nauwelijks nog kon winnen. Doordat Senna aan het begin van het seizoen veel punten had gepakt en door de onbetrouwbaarheid van de Williams-Renault had Senna eind van het seizoen de beste kansen om zijn derde wereldkampioenschap binnen te halen. Een mislukte bandenwissel in Portugal en remproblemen voor Mansell in Japan zorgde er dan ook daadwerkelijk voor dat de Braziliaan met zijn V12 Honda motor niet alleen het rijderskampioenschap won maar ook McLaren het constructeurs kampioenschap bezorgde.

 

  Op 14 April 1991 stond de Grand Prix van Silverstone in teken van Nigel Mansell. De gehele race was Mansell oppermachtig. Ondanks dat Senna met een alles of niets kwalificatie ronde, op het randje de pole position wist te behalen, bleek de Williams Renault en Mansell combinatie te sterk voor Senna om voorop te kunnen strijden. Afgaand op de derde plek viel Senna uiteindelijk stil in de laatste ronde omdat hij geen brandstof meer had. Nigel Mansell stopte en gaf zijn concurrent een lift terug naar de pits.

Van dit historische moment in de geschiedenis van de Formule 1 heeft Minichamps 15 jaar later een schaalmodel in de schaal 1/18 geproduceerd.

Dit schaalmodel is te bestellen via www.gpworld.nl of te koop bij GPworld in Breda. De prijs van dit model is euro 89,95. Er zijn tevens verschillende andere Senna artikelen te koop.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter