Frank Williams, de oprichter van Williams is gisteren begonnen aan zijn zeshonderste Grand Prix weekend. De 66- jarige Brit, die sinds halverwege de jaren zeventig deelneemt aan de kampioenschappen met zijn eigen team, hecht weinig belang aan zijn jubileum.: Het doet me eerlijk gezegd weinig.

Frank Williams debuteerde als teambaas in 1969 tijdens de Spaanse Grand Prix, toen hij een Brabham BT26 voor zijn vriend Piers Courage op de startgrid bracht. Door een motorprobleem viel de wagen uit, maar twee weken later in Monaco kende het team wel succes: een knappe tweede plaats. Vanaf 1975 neemt Frank Williams deel met zijn eigen team. Sinds die tijd won het team 7 rijderstitels, 9 constructeurstitels en 114 races. Uiteraard waren er ook dieptepunten, met als diepste het overlijden van Ayrton Senna op 1 mei 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino.

Zoals de meeste mensen wel zullen verwachten betekent het bereiken van zeshonderd Grands Prix weinig voor mij. zei Frank Williams. Ik moet echter wel toegevendat ik in die veertig jaar prachtige momenten heb meegemaakt. Daarentegen heb ik ook momenten van groot verdriet en teleurstellingen gekend. Over het algemeen was het een geweldige ervaring. Als ik veertig jaar jonger was geweest, had ik weer voor hetzelfde pad gekozen.