Michael Schumacher moet zelf beslissen of hij na dit seizoen nog voor het team uit Maranello rijdt. Dat heeft Ferrari-president Luca di Montezomolo gezegd in een interview met de Italiaanse krant Gazetta dello Sport. Ook verwacht de Ferrari-president dat de Duitser in de komende maand zijn beslissing zal bekend maken aan Ferrari en schat de kans op 50% dat hij blijft.

“Het is aan Michael om te beslissen. “ aldus di Montezomolo. “Hij weet dat als hij twee jaar wil blijven, wij daarmee in zullen stemmen. Hij moet beslissen.  “

“Michael zit nog vol motivatie en heeft in mijn ogen nog zeker zin om enkele jaren te rijden. Hij wil zelf echter liever geen vragen over dit onderwerp te beantwoorden. Ik schat de kans op 50% dat hij zijn contract verlengt. “ vervolgt di Montezomolo, die over de inhoud van het contract niks losliet.

De Ferrari-president weet natuurlijk ook dat er meerdere factoren een rol spelen in de beslissing van Schumacher: “Als wij hem een competitieve wagen kunnen geven, zal dat zeker helpen, maar Michael heeft dat reeds in het verleden ingezien. Zijn toekomst hangt meer van zijn hoofd af, dan van Ferrari. Ik denk dat hij nog voor een jaar wil blijven rijden. Hij zou zeker nog voor twee jaar kunnen rijden, maar Michael denkt er nu echter over na of hij nog steeds wil racen in 2008.  “

Verwacht wordt dat de zevenvoudige wereldkampioen komend weekend tijdens de Grand Prix van Europa meer duidelijkheid zal geven over zijn toekomstplannen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!