Technisch directeur van Toyota Mike Gascoyne heeft het zelf gezegd: zijn team werd dit seizoen geholpen door de nieuwe regels. De nieuwe reglementen waren echter niet alleen goed voor Toyota, maar voor de hele sport.

“Dit is exact wat de Formule 1 nodig had”, zo zei Gascoyne tegen Reuters“Toyota komt waarschijnlijk van nergens, maar Renault kon opbouwen, en daar zie je het resultaat van.”

“We zijn ongetwijfeld geholpen door de verandering van regels, daar bestaat geen twijfel over. Het deelnemersveld werd namelijk gelijk gesteld (op vlak van ontwikkelingen, red.), zodat in plaats van te moeten inhalen, iedereen vanop hetzelfde niveau moest beginnen. En we hebben dat even goed gedaan als de topteams”, verklaarde het voormalige Renault-brein.

Gascoyne hemelde niet alleen de nieuwe regels op, maar ook de prestaties van Jarno Trulli hadden volgens hem veel te maken met de resultaten. “Hij had al altijd de snelheid over ��n rondje, maar iedereen zei dat hij niet de race-snelheid had, of dat hij niet consistent was. In de eerste helft van vorig seizoen blies Trulli Alonso echter omver, en dat was een teken dat Jarno rijpte als rijder.”

“Dan zie je de laatste twee races, en dat was de Jarno die reed tot Magny Cours en de contractuele kwestie. Dat was de Jarno die we vorig jaar zagen. In een nieuw team komen met Ralf, en d�t doen, is een teken van de rijpheid die Jarno nu heeft. Dat doe je niet door geluk.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter