Verschillende keren strandden de plannen voor een Russische GP, maar dit keer wordt er een nieuwe poging ondernomen. Nabij Moskou wil men een permanent circuit aanleggen, daar zou binnen enkele jaren de GP van Rusland moeten verreden worden.

Volgens de Russische media zijn momenteel lokale investeerders in gesprek met de Duitse circuitarchitect en bouwer Herman Tike. Tike, een grote naam in de F1 wereld tekende eerder voor de circuits van Sepang, Hockenheim, Sahkir, Shanghai en Istanbul.

Als de betrokken partijen tot een overeenkomst kunnen komen zou in het voorjaar van 2006 begonnen worden met de aanleg van het eerste Russische F1 circuit.
“Ik ben ervan overtuigd dat het project zal slagen “ zo meldde een Russische projectleider tegenover het Russische persbureau.

BernieEcclestone is al jaren fervent voorstander van een GP in het voormalige communistische bolwerk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!