Het BMW Williams team heeft enkele aanpassingen aan zijn wagen gemaakt voor de Gp van Maleisi�. En dat is nodig ook, want het circuit van Sepang is een buitenbeentje. Met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden Celsius, en grote hoeveelheden neerslag op een korte periode. Het regent namelijk niet in Maleisi�, water valt er met bakken uit de hemel.

Door de hoge temperaturen moest Williams opzoek gaan naar manieren om de bandenslijtage onder controle te houden en de motor niet te laten oververhitten. Voor dat laatste zijn er speciale koelingsuitlaten op de FW27. Sepang is een uitdagend circuit waar een hoge downforce vereist is.

“Michelin zal twee banden voor Maleisi� meebrengen, als die even goed zijn als die van Melbourne dan zijn er geen problemen mee. De pitstopstrategie zal ook zeer interessant worden als de beide kwalificatiesessies droog verlopen.” Zei Sam Michael.

Sepang heeft drie lage snelheidsbochten en vier lange rechte stukken die pure motorkracht belonen. Er zijn op een paar plaatsen inhaalmogelijkheden. Bij Williams nemen ze een paar ontwikkelingsonderdelen mee om hun prestaties van Melbourne te verbeteren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter