Heeft McLaren met de “zilveren dolfijn” weer een slechte wagen geconstrueerd ?

Bij de eerste tests aan het begin van het jaar reden de McLaren coureurs hoopgevend vooraan. McLaren zou er goed aan hebben gedaan hun nieuwe wagen al zo snel klaar te hebben gehad. Hierdoor zou men zo lang mogelijk kunnen testen met de nieuwe wagen zodat deze alleen maar beter kon worden. Eigenlijk is men al beginnen testen met de MP4-19 in november 2003.

De laatste tijd zijn de testtijden niet meer zo hoopgevend. De concurrentie rijdt ver voor McLaren. Om dat af te doen als “de concurrentie zand in de ogen strooien” lijkt mij niet zinvol, want waarom wil je snel gaan testen en dan lekker langzaam gaan rijden ? Daar gaat het in de F1 niet om.

Nu plant men zelfs om tegen de helft van het seizoen een compleet nieuwe wagen klaar te hebben, de MP4-19B. Dat geeft waarschijnlijk aan dat men inderdaad niet tevreden is met de prestaties tot zover.

Als dit alles inderdaad waar is wat wij interpreteren, dan is het al de tweede wagen op rij die niet deugt en dat zal de eens als genie gevierde Adrian Newey geen goed doen. De MP4-18 kwam het afgelopen seizoen zelfs nooit in actie tijdens races.

Maar: zou een topteam als McLaren inderdaad twee keer floppen, of zou het kunnen kloppen dat men, zoals Ron Dennis ons wil laten geloven, nu �cht al een zeer goede wagen heeft en dat men binnen een paar maanden nog eens heel veel harder zal gaan, gewoon omdat er een nog beter concept klaarligt ?

We shall see.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter