De Renault R25 zal lichtjes andere kleuren hebben dan normaal in het komende GP-weekend. Dat staat te lezen op de site van Renault.

De nieuwe livery is creativiteit troef. Het zogenaamde Phoenix-ontwerp bestaat uit het traditionele kleurenschema, maar met witte, kronkelende lijnen over sidepods, motorkap, neus en voorvleugel. Het is een Taiwanees ontwerp, en is ge�nspireerd door de status van ‘Gardiaan-wezen’ die de vogel heeft in de Chinese mythologie. The phoenix beschermde de Keizer op het slagveld, en is aangeroepen om diezelfde kracht door te laten komen tot de Renault-rijders, Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella.

“Het ontwerp drukt de karakteristieken van kracht, snelheid en leiderschap van het RenaultF1-team uit – en zal de wagens een kenmerkende, dynamische verschijning geven voor de GP van Frankrijk 2005,” zo staat het te lezen op de website van het Frans-Engelse team.

Ook zullen beide wagens ondersteuning geven aan de kandidatuur van Parijs om in 2012 de Olympische Spelen te organiseren. Het logo “Paris 2012” zal te vinden zijn op de bolides, uitkijkend naar de bekendmaking van welke stad de Spelen binnen zeven jaar zal organiseren, die plaatsvindt op 6 juli aanstaande.

Daarbovenop zullen 6000 Franse werknemers van de autofabrikant uitgenodigd worden om de Grote Prijs bij te wonen. Zo zijn alvast 2 tribunes gevuld langs het circuit.

Kortom, het is feest als Renault thuiskomt!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter