De nieuwe kwalificatie is niet echt populair te noemen, integendeel, er zullen maar weinig mensen zijn die het nieuwe systeem weten te appreci�ren, de �die-hard� Formule 1 fans zijn het eens met elkaar�het is saai!

We leven op goede hoop, de teams zijn het namelijk eens geraakt over een nieuwe kwalificatie.

Het zou gaan om twee sessies van 20 minuten die in ��n uur zullen gereden worden, in iedere sessie zullen de piloten zes rondjes moeten rijden.

Eddie Jordan wist nog te vertellen dat er nu een brief zal gegeven worden aan ieder team, in die brief zullen de details staan van de nieuwe kwalificatie.
De nieuwe kwalificatie zou, als alles goed gaat, voor de eerste maal gebruikt worden in Silverstone.

Hoe de grid zal gevormd worden is alsnog onduidelijk, gaat men een gemiddelde tijd berekenen of gewoon de snelste ronde nemen?
Weldra zullen we het antwoord hierop krijgen.

Naar verluid zouden de teams nu ook mogen bijtanken aan het eind van de laatste sessie, terwijl ze nu de kwalificatie moeten rijden met de hoeveelheid brandstof ze aan de start van een GP verschijnen.

Toch is er nog een minpuntje, het World Motorsport Council moet zijn goedkeuring hierover nog geven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter