Hij is er dan eindelijk, de Jordan EJ15B, de allerlaatste wagen van zijn serie. Volgend jaar wordt de naam van het team immers veranderd naar MidlandF1 en het is niet erg waarschijnlijk dat de wagen dan EJ16 zal heten, wat staat voor Eddie Jordan 16.

Afbeelding:JordanDe bolide is al lang klaar en de eerste plannen waren dan ook om hem in te zetten in de Grote Prijs van Frankrijk. Maar het debuut werd als maar meer uitgesteld door koelingsproblemen van de motor. Uiteindelijk werd na Groot-Brittanni� en Hockenheim ineens Monza als doel gesteld, en dat zullen ze waarschijnlijk ook halen.

Het Brits-Russische team heeft een week lang getest op het hogesnelheidscircuit en sportdirecteur Adrian Burgess denkt dan ook dat de problemen van de baan zijn. “We hebben een goede test gehad in Monza vorige week, en hebben kilometers afgelegd met de EJ15B,” zo zei Burgess. “De koelingsproblemen die we voorheen ervoeren zijn nu opgelost en we zullen de nieuwe wagen dit weekend introduceren in de Grand Prix van Itali�.”

“Voor de race in Monza zullen we rijden met instellingen voor weinig downforce, die andere technieken, afstellingen en een a�ro-pakket vereisen voor deze race alleen,” zo ging hij verder. “Het feit dat de rijders hier allemaal een week voor de race gereden hebben zorgt ervoor dat we ons tijdens het weekend kunnen concentreren op het fijn afstellen van de wagen in plaats van dat de rijders tijd besteden aan het aanpassen aan het hogesnelheidscircuit.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter