Bij Honda zijn ze in de wolken, hun nieuwe motor lijkt het goed te doen.
Volgend jaar moeten de teams het stellen met ��n motor per raceweekend, dat zou betekenen dat de motor een serieus aantal kilometers moet aankunnen.

BAR-Honda heeft tijdens de afgelopen week meer dan 800 kilometer kunnen rijden met hun nieuwe motor, zonder dat deze in de fout ging.
Voor het BAR-Honda team is dit een enorme opsteker want in het verleden leek de motor vooral de zwakke schakel te zijn.

Geoff Willis:

“De nieuwe motor heeft een volledig raceweekend afstand afgelegd, wat neerkomt op meer dan 800 kilometer, dat is zeer bemoedigend, ook de achterkant van de BAR 04 concept wagen lijkt betrouwbaar te zijn.

We hebben ook verder getest op de banden, in vochtige en natte omstandigheden, dat heeft ons heel wat bruikbare informatie opgebracht, iets wat we niet zouden hebben gehad onder droge weersomstandigheden.
We zullen volgende week verdergaan met het testen op betrouwbaarheid en hopelijk kunnen we ook wat testen onder droogweersomstandigheden.”

Zullen de kansen van BAR deze keer gekeerd zijn?

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter