Pirelli-motorsportdirecteur Paul Hembery komt met de voorspelling dat de auto’s van het komende seizoen wel eens sneller zouden kunnen zijn, dan de laatste generatie 2.4L V8-auto’s.

Als topman van de officiële bandenleverancier kan Hembery van elk team de recentste ontwikkelingen op de voet volgen. Vooral het rubber dat de Italianen voor het komende seizoen hebben bedacht zou flink bijdragen aan snellere rondetijden.

De nieuwe V6-turbomotoren zorgden weliswaar voor een hogere topsnelheid, maar de auto’s waren trager in de bochten waardoor de rondetijden toch hoger uitvielen dan in 2013.

Pirelli introduceert dus nieuwe bandencompounds voor het F1-seizoen 2015 en volgens Paul Hembery zullen de auto’s daardoor twee á drie seconden per ronde sneller zijn. De eerste droge kwalificatie van 2014 was in Bahrein, en daar was de pole van Nico Rosberg zo’n 0.9 sec trager dan die van 2013.

Het kwalificatierecord werd in 2004 neergezet door Michael Schumacher en die rondetijd was nog eens ruim twee seconden sneller dan de tijd van 2013.

Als de voorspellingen van Hembery kloppen, dan zou de snelste rondetijd van dit jaar wel eens in de buurt kunnen komen van het record.

Eerder verschenen op de blog van de auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!