De hedendaagse ontwikkelingen in de technische wereld staan niet stil. Vraag het maar aan Matthijs van Nieuwkerk die met een Oculus Rift bril een ritje maakte in een achtbaan terwijl hij gewoon in zijn DWDD studio zat. Deze ontwikkelingen zijn echter ook voor F1 liefhebbers interessant.

Hoe zou jij het vinden om thuis op de bank te ervaren wat een Formule 1 rijder ervaart? Hoe zou jij het vinden om door de ogen van Vettel, Alonso of Bottas een race te beleven en dat allemaal thuis op de bank. Het is allemaal mogelijk in de nabije toekomst. Door middel van een Oculus Rift, een headset die de virtuele wereld realiteit maakt, zouden wij als F1 liefhebbers zo maar eens de race kunnen beleven als onze helden. Wanneer je de bril op zet kun je zien wat Alonso ziet, je kunt de race beleven vanuit zijn oogpunt.

Willem van der Velden en zijn collega studenten van de Fontys Academy for Creative Industries bedachten een plan door de virtuele bril te combineren met het kijken naar een Formule 1 race. De pitch werd uiterst goed ontvangen echter is er nog een lange weg te gaan voordat men door de virtuele bril een F1 race kan beleven. Wij van GPPits vinden dit idee een uiterst interessante ontwikkeling in het beleven van een F1 race.

Wat vind jij? Zou je de race willen beleven zoals coureurs hem beleven? Zou je elke race willen kijken met een virtuele bril en hoeveel zou je ervoor willen betalen? Zou een abonnement een oplossing zijn? Deel je mening en stel je vragen op het forum en wie weet kunnen wij als GPPits community dit project een boost geven!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!