De nieuwe regel, dat er maar ��n set banden per race gebruikt mag worden is gevaarlijk voor de F1. Dat vinden heel wat F1 coureurs. Kimi Raikkonen viel afgelopen GP in de laatste ronde uit door een probleem met zijn band, toen hij aan de leiding reed.

” Het is erg jammer voor Kimi “  zei Michael Schumacher ”  Ik weet hoe dat voelt. Maar regels zijn regels en die zijn voor iedereen hetzelfde. “

David Coulthard vindt het niet eerlijk dat je voor een onmogelijke keuze gesteld kan worden. ” Of je gaat naar binnen, haalt een nieuwe band en laat de race voor wat het is, of je rijdt door, met het risico op een zwaar ongeluk. Deze regel maakt het wel spannender, maar ook gevaarlijker.  “

Directeur van McLaren, Martin Whitmarsh vertelde ondertussen dat de crash van Kimi een precedent is van hoe onveilig deze regel wel is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!