David Coulthard zal tijdens de GP van Hongarije een nieuw Brits record op zijn naam schrijven, de Schot rijdt zondag zijn 188e GP, daarmee doet hij beter dan Nigel Mansell.

De Red Bull rijder is erg fier op zijn record: ” Het is weliswaar geen wereldtitel, maar je rijdt niet per ongeluk zoveel GP’s. Wat anderen van me denken kan me niet schelen, ik ben trots op dit record, mijn loopbaan en de resultaten die ik tot nu toe behaald heb in de F1.  “

Coulthard heeft nog een contract voor volgend seizoen en kan dus volgend seizoen toetreden tot het selecte gezelschap van coureurs die 200 of meer GP’s op zijn naam hebben geschreven. Lijstaanvoerder van deze lijst is de Italiaan Ricardo Patrese met 256 GP’s.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!