Felipe Nasr klaagt al weken over zijn Sauber chassis. Het chassis zou volgens Nasr niet in orde zijn en mede daardoor zou Marcus Ericsson sneller zijn.

Nasr heeft voor de Russische Grand-Prix zijn zin gekregen, hij heeft eindelijk een nieuw chassis. Nasr zou vanwege de financiele problemen bij Sauber hebben moet wachten op een nieuw chassis. Volgens Nasr is echter niet alles nieuw:
De monocoque is nieuw maar de vleugels en andere onderdelen zijn gebruikt en van de andere auto gehaald. Hopelijk is het probleem nu opgelost. Ik ben er nog niet zeker van, hiervoor zou elk onderdeel nagecheckt moeten worden. Daarvoor heb je middelen nodig, en die hebben we niet.

Marcus Ericsson bood al aan om in het chassis van Nasr te rijden dit weekend, Nasr zou dan het chassis van Ericsson krijgen. Ericsson hierover: Ik wil wel in zijn chassis rijden. Ik heb dit jaar opnieuw stappen gemaakt en denk dat ik nu sneller ben dan hem.

In de eerste twee vrije trainingen heeft Nasr vooralsnog zijn gelijk, hij was in beide sessies sneller dan Ericsson.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter