Max Verstappen sloot een goed debuutseizoen vandaag in de race in Abu Dhabi met een teleurstellende 16e plek af. De Nederlander was aanvankelijk goed onder weg maar verremde zich waardoor hij een extra pitstop moest maken.

Hier bovenop kwam nog eens een 5-seconden penalty nadat hij de track-limits in gevecht met Button niet respecteerde. Daarna mistte Verstappen blauwe vlaggen en hield hij hij Lewis Hamilton op, dit leverde hem nog eens een extra tijdstraf op.

Het was niet mijn dag, vertelt Max na de race aan Verstappen.nl. De snelheid die we hadden was niet eens zo slecht, maar nadat ik mij verremde en de banden blokkeerde, moest ik binnen komen voor nieuwe banden. Daarmee was de race eigenlijk gelopen. Ik had plezier tijdens mijn inhaalmanoeuvres, maar reed voor het grootste gedeelte van de race in niemandsland. Het hele seizoen was fantastisch, daar mag dan wel een slechte wedstrijd tussen zitten. Met mijn prestaties en die van het team ben ik erg tevreden. Zeker gezien het motorvermogen dat we tekort komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter