De coureursmarkt ligt wijd open door de hele Button-soap. Veel van de zitjes zijn al bekend, maar er zijn er nog steeds die niet opgevuld zijn. Onder meer de twee coureurs van Williams, waar er naast beide coureurs nog een groot vraagteken kan gezet worden. Jenson Button moet volgens zijn contract naar Williams gaan volgend seizoen, maar heeft al overal verkondigd dat hij liever bij B.A.R.-Honda blijft dan naar het Williams-team te verhuizen. En er wordt openlijk getwijfeld of het hele Heidfeld-verhaal wel waar zou zijn, we weten allemaal dat Quick Nick liever met BMW zou meegaan dan bij Williams te blijven. Het ziet er naar uit dat Frank Williams dit ook zal laten gebeuren, en nu al mogelijke vervangers aan het testen is. Ant�nio Pizzonia komt voor veel mensen op de eerste plaats als vervanger, maar er zijn nog meer coureurs. ��n van hen is Nico Rosberg.

De zoon van de Finse Formule 1-wereldkampioen Keke Rosberg heeft afgelopen weekend de leiding in de tussenstand van de GP2-Series overgenomen van de Fin Heikki Kovalainen. Deze week laat Sir Frank Williams de 20-jarige Duitser ook geregeld testen, hoewel het niet zijn eerste tests zijn. Rosberg dient al sinds 2003 als regelmatige testcoureurs in het Engelse team. Pizzonia rijdt de race in Brazili�, wat logisch is want Rosberg rijdt dan de laatste twee races van de GP2-Series in Bahrein. Maar vanaf Japan zou hij wel eens in de wagen met startnummer 8 kunnen stappen. Zo leert hij de Formule 1 wat beter kennen en weet hij hoe het er tijdens een Grand Prix aan toe kan gaan.

Het ziet er dus naar uit dat Nico Rosberg zijn Formule 1-debuut een stukje eerder zou maken dan voorzien was. Nico, met een Duitse moeder, nam twee jaar geleden de Duitse nationaliteit aan omdat hij geloofde zo beter kans te maken in de internationale autosport dan wanneer hij de Finse nationaliteit had behouden. Vader Keijo Rosberg won in 1982 de eerste wereldtitel Formule 1 voor Finland.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter