Nick HeidfeldDe kans dat Nick Heidfeld de volgende Grand Prix in Brazili� ook moet missen is re�el. Misschien zelfs ook de twee laatste races in Japan en China, zo laat het BMW.WilliamsF1 Team weten. Nadat hij voor de race in Monza een lichte hersenschudding had opgelopen na een zware crash tijdens de testsessies miste Heidfeld de races in Itali� en Belgi�. De reden dat de 28-jarige Duitser niet naar Interlagos zou kunnen reizen is een zoveelste blessure.

Nick Heidfeld was zich aan het voorbereiden voor zijn terugkeer naar de cockpit tijdens de fysiek zware race van Brazili�. Nabij zijn huis in Zwisterland was Heidfeld aan het fietsen toen hij ten val kwam. Het resultaat van die val is een barst in zijn rechterschouderblad en enkele ontwrichtte vingers. Sir Frank Williams werd net voor de race in Spa-Francorchamps opgebeld door Heidfeld�s manager en een woordvoerder van het Engelse team heeft de blessure nu officieel bevestigd.

Eerder op het seizoen was Juan Pablo Montoya al twee races buiten strijd door een soortgelijke blessure, en na de race in Spanje vertelde de Colombiaan dat hij te vroeg weer in de wagen was gestapt. Misschien is het dan nog zo geen slecht idee voor Heidfeld om zijn seizoen voor bekeken te houden en volledig te herstellen. Zo kan Ant�nio Pizzonia nog wat proberen in de Williams-BMW met startnummer 8.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter