De nieuwe A1 race categorie wil slagen waar de F1 momenteel faalt. De nieuwe reeks die in de winter zal worden verreden wil de kosten zoveel mogelijk drukken. Een nationaal team oprichten kost iets van een 7,5 miljoen Euro, een prikje als je weet dat Minardi’s budget al vijf tot zes keer zohoog ligt.

“We zijn geen rivalen van de F1,” Zei Guy Nicholls tegen de Telegraph. “Maar we zien dat er een mogelijkheid is om te lukken waar de F1 momenteel faalt.”

“De kosten zijn niet meer verantwoordbaar. De opstartprijs is veel te hoog en iedereen behalve een paar verliest.”

“Daarom is de sport een teleurstelling.”

A1 werd een paar jaar geleden opgericht door de koninklijke familie van de oliestaat Dubai. Het werd ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen die normaal niet in contact zouden komen met motorsport. De eerste GP gaat op 25 september van start op Brands Hatch

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter