Na jaren in de Formule 1 werkzaam te zijn geweest, is topontwerper Adrian Newey volgens eigen zeggen toe is aan nieuwe uitdagingen, zo vertelt hij in gesprek met Autosport.

Die ‘uitdagingen’ lijken te zijn ingegeven door het huidige reglement dat te veel beperkingen met zich mee zou brengen? Het is tegenwoordig moeilijk om nog met nieuwe dingen te komen of iets anders en afwijkends te proberen, wat ik heel erg jammer vind., zo bevestigde de Brit.

Doch zal Adrian Newey wel gewoon de hoofdontwerper van de RB11 voor 2015 zijn. Wel heeft hij een nieuwe functie aanvaardt binnen de Red Bull Racing organisatie, waardoor Newey ‘voor meerdere jaren‘ aan Red Bull verbonden blijft en het team vaan advies en hulp blijft voorzien.

Gedurende deze periode, zal ik echter ook kijken naar hoe we het team het best kunnen klaarmaken voor als ik in de toekomst een stapje terug doe., zo meldde Adrian Newey dan ook.

Eerder baarde de Brit opzien door niet aanwezig te zijn bij de GP van China. Toen dook de Red Bull-ontwerper op in de garagebox van voormalig Red Bull-coureur Mark Webber…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!