Negen van de tien Formule 1 teams zullen volgende week niet opdagen voor een vergadering met de FIA. Dat hebben ze gisteren beslist na een top in Londen. De teams kiezen ervoor om eerst hun eigen voorstellen op punt te zetten voor ze willen praten met de FIA over een mogelijke verlenging van het Concorde akkoord.

“We kijken er naar uit om op een constructieve manier bij te dragen aan de dialoog over de toekomst van het Grand Prix racen. Maar eerst moeten we ons initiatief afwerken.” Zei Burkhard G�schel in een verklaring.

Verrassend is het feit dat Red Bull en Jordan zich nog steeds aansluiten bij de rebellen. De FIA heeft al laten weten dat als de teams niet deelnemen aan de vergadering ze geen rol meer zullen spelen in het nemen van beslissingen over de toekomst van de sport. Over deze ontwikkeling moet er nog een reactie komen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter