De Nederlandse motorrijder Arjan Brouwer, die deelneemt aan de Dakar Rally, is vrijdagavond in halteplaats Castellon in Spanje bestolen. Uit de bus waarin zijn KTM was geparkeerd, is een rugzakje gestolen waarin onder meer zijn paspoort, credit cards en rijbewijs waren opgeborgen.

Het is onzeker of de 46 jarige motorhandelaar uit Putten zaterdag kan starten in de derde etappe. Zonder paspoort kan hij in principe niet de landsgrenzen in Afrika passeren. De Dakar Rally komt onder anderen in Marokko, Mali, Mauritani�, Burkina Faso en Senegal. Brouwer hoopt op medewerking van de organisatie, maar die deed hem vrijdag kort na de diefstal geen toezeggingen.

Brouwer is na veertien jaar afwezigheid weer terug in de woestijnrally. In 1989 deed hij voor het laatst mee. Zijn allereerste Dakar in 1986 eindigde in een nachtmerrie. De dag na een zware zandstorm verdwaalde hij in de woestijn en werd pas na drie dagen gevonden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter