Sauber-coureur Felipe Nasr geeft toe dat hij Haas als bedreiging ziet voor het komend seizoen. Haas debuteert dit jaar in de Formule 1 en kende een veelbelovende start tijdens de eerste test. Nasr denkt dat het dan ook niet lang zal duren voordat Haas competitief zal zijn.

Haas werkt nauw samen met Ferrari en beschikt volgens insiders over voldoende budget om in het middenveld te kunnen strijden. Sauber kende de afgelopen jaren moeilijkheden vanwege gebrekkige financiën. De nieuwe Sauber C35 maakt op 1 maart haar testdebuut.

Nasr over zijn verwachtingen van Haas voor komend seizoen: Met hun middelen en financiële steun kunnen ze snel terrein goed maken en de wagen blijven ontwikkelen. Het is lastig voor een nieuw team om een goede start te maken in de Formule 1. Ik denk dat het niet lang zal duren voor Haas competitief zal zijn.

Nasr maakt zich ondanks het late debuut van zijn nieuwe auto geen zorgen. Nasr geeft in gesprek met Autosport aan dat het testen met de oude wagen nog steeds waardevolle informatie heeft opgeleverd.

Er zijn veel dingen die je kunt doen. We hadden gehoopt dat de nieuwe auto sneller klaar zou zijn, maar hebben nu wel de tijd gehad hard te werken aan de zwakke plekken. Met de oude auto konden we veel rijden en konden we de procedures tijdens een raceweekend goed voorbereiden. We hebben ook veel set-up werk kunnen doen en kunnen werken aan de banden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!