Met slechts een vierde plaats voor Kimi en het uitvallen van D. Coulthard kan McLaren niet spreken over een goede afloop. Toch zijn ze behoorlijk tevreden over deze race want ze wisten dat ze hier niet sterk gingen zijn.

K. Ra�kk�nen:

“Ik denk dat we gedaan hebben wat we konden, maar we waren niet snel genoeg om op het podium te geraken. Ik kon wel dicht bij Rubens komen maar dat was niet genoeg om hem in te halen. Ik sta nu op zeven punten van Michael wat het voor mij een stuk moeilijker maakt. We wisten dat Monza lastig ging worden maar de volgende twee races zien er beter uit, het is nog niet over!”

D. Coulthard:

“Ik had een redelijk rustige race totdat de motor vreemd begon te draaien. Plots kon ik niet meer voluit gaan waardoor M. Gene kon terugkomen. Uiteindelijk gaf de motor het plots op en was mijn race over. De balans was de ganse race niet optimaal, zelfs enkele aanpassingen tijdens de pitstops mochten niet baten.”

 

R. Dennis:

“We waren nochtans behoorlijk competitief, maar onze kwalificatieposities en de vele achterliggers maakten het ons niet gemakkelijk. Hoe dan ook, er zijn nog 20 punten te verdienen en met slechts zeven punten achterstand is alles nog mogelijk. Zoals altijd zullen we tijdens de laatste twee races ook vechten voor de overwinning �n de titel.”

N. Haug:

“Meer dan de vierde plaats konden we er vandaag niet uithalen. Met een achterstand van zeven punten maakt Kimi nog altijd kans in het WK. We geven zeker niet op. Spijtig voor David, een probleem met de druktoevoer van de benzine is hem hoofdwaarschijnlijk fataal geworden. Mijn felicitaties voor Michael Schumacher met zijn verdiende overwinning!!”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter