Op 97-jarige leeftijd is een van de meest iconische sportcommentatoren overleden.

Vanaf 1978 tot aan zijn pensioen in 1996, wist Murray Walker elke F1-fans in vervoering te brengen met zijn bijzonder levendig commentaar.

Maar de Brit vergaarde nog meer bekendheid met zijn wereldberoemde versprekingen, de zogenaamde ‘Murrayisms’. Vooral de oudere Formule 1-fans onder ons zullen met gemak een paar ‘Murrayisms’ kunnen opdiepen.

Er is niets mis met de auto, behalve dat hij in brand staat, Deze auto is de beste op de baan, behalve de auto erachter, die identiek is [Senna en Prost in 1989, FR].

Maar Walkers meest beroemde ‘Murrayism’ was misschien wel zijn onvergetelijke, Tenzij ik me heel erg vergis… Ik vergis me heel erg!, een zin die vaak door anderen werd gekopieerd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!