Volgens Helmut Marko is het grote verschil tussen Red Bull en Mercedes het motorvermogen.

Ook Gerhard Berger is deze mening toegedaan: De Mercedes is enorm krachtig. Mercedes heeft in de winter hard door gewerkt, Honda ook. Maar Mercedes heeft echt grotere stappen gemaakt.

In de Kleine Zeitung laat Helmut Marko weten: We zijn overweldigd door het vermogen van de Mercedes motor. We konden in de eerste race in Oostenrijk Mercedes volgen, maar dat was alleen omdat het 10 graden warmer was dan in de tweede race. In de tweede race hadden we geen kans.

We moeten het voordeel van Mercedes gaan analyseren. Het voordeel dat we hadden op hoogte is ook weg. Dit kan liggen aan het feit dat Honda rijdt met een nieuwe turbo. Na Hongarije weten we meer. De conclusie is wel dat de seizoensstart ons opgeschud heeft.

Er zijn ook lichtpuntjes, tot de botsing met Lewis Hamilton in de eerste race was Alexander Albon op weg naar de overwinning. Albon was sneller en zou hebben gewonnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter