De man van de takelwagen is tegenwoordig een goede bekende van Norbert Haug. De soms wat nurkse en stugge directeur motorsport van Mercedes komt de wegenwacht steeds vaker tegen. Op de N�rburgring welgeteld drie keer.

Nu het seizoen vordert en de wereldtitel definitief uit het zicht is verdwenen heeft McLaren Mercedes ��n zure troost: het team leidt glorieus in de rangschikking voor ontplofte motoren. Met tien pechgevallen in zeven Grand Prix’ is het team levert het team de beroerdste prestatie in de Formule 1. Haug moet de zonzijde er maar van zien: de mooiste en indrukwekkendste rookpluimen omgeven dit jaar de Silberpfeilen.

Zelfs Takuma Sato, die met fraaie explosies van zijn Honda motor in Monaco en op de N�rburgring erg zijn best doet de prestaties van Kimi R�ikk�nen en David Coulthard te overtreffen, heeft nog een lange weg te gaan als hij het Mercedes duo wil overtreffen.

Hoe triest de teloorgang van de renstal is, werd het beste duidelijk in de kwalificatiesessie op zaterdag. David Coulthard had juist een uitstekende ronde gereden in de vierde tijd van de eerste kwalificatie, toen in de uitloopronde zijn motor al pruttelend de geest gaf.

De takelwagen werd besteld, waarna de MP4-19 op de laadbak naar de garage werd vervoerd. Coulthard ging verbouwereerd weer in de cockpit van zijn bolide zitten, toen de auto was opgetakeld. Treffender kon de neergang van de trotse renstal niet worden uitgebeeld.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter