Ferrari heeft er voor gekozen om de motor en versnellingsbak van Sebastian Vettel te wisselen. De wissels leveren voor Vettel geen gridstraf op, omdat de Duitser na een probleem in de kwalificatie al als laatste zou moeten starten.

Een strategische zet dus voor het team van Ferrari. Vettel kende zaterdag in de kwalificatie een probleem met zijn anti-roll bar en kwam niet verder dan de tweeëntwintigste positie. Door nu verschillende onderdelen van de wagen te wisselen loop Vettel wel een gridstraf op, maar omdat hij toch al als laatste moest starten kost het effectief geen plekken. Voor de rest van het seizoen heeft de viervoudig wereldkampioen nu meer onderdelen tot zijn beschikking, waardoor het risico op verdere straffen beperkt blijven.

De problemen in de kwalificatie waren een grote teleurstelling voor Vettel. Ferrari en Red Bull zitten dit weekend dichter bij Mercedes dan ooit tevoren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!