In de MotoGP klasse, de koningsklasse van de racerij, worden hoe langer hoe meer constructeurs over de streep getrokken om mee te strijden voor de titel.

Dat Honda, Yamaha en Suzuki hier actief zijn is natuurlijk geen wonder. Vorig seizoen kwamen hier dan Ducati en Kawasaki de rij vervoegen. Aprilia probeert ook al enkele jaren hun graantje publiciteit mee te pikken, maar met minder succes dan de grote teams Honda en Yamaha.

Kleinere teams als Proton (het team van ex-wereldkampioen Roberts) en WCM vervolledigen het startveld.

KTM werkte ook aan een project voor mee te strijden in deze koningsklasse, maar door de geldverslindendheid van het project werd er uiteindelijk beslist dat men in de Superbike klasse gaat meestrijden.

Nu doet er ook het gerucht de ronde als zou BMW met een project bezig zijn om als constructeur te gaan meerijden in de MotoGP klasse. Dit zal zeker niet voor 2005 gaan gebeuren, maar is toch belangrijk genoeg om te vermelden.

In Japan staat er trouwens ook nog een nieuw team op stapel. Het Morewaki team. Ze hebben dit seizoen al een paar wedstrijden meegereden met een wild card

Enig probleem zal zijn dat er maar 24 startplaatsen te vergeven zijn.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter