Wie wordt de opvolger van Max Mosley als voorzitter van de Federation International d’Automobile? Dat is de vraag die in de pers de laatste dagen meer en meer de ronde doet. Als het van Mosley zelf zou afhangen zou hij Ferrari-baas Jean Todt benoemen.

‘Mad Max’ verstuurde onlangs een brief naar de meer dan 150 voorzitters van de verscheidene automobielfederaties over heel de wereld. In die brief stond dat hij de Fransman Jean Todt verkiest als opvolger voor het voorzitterschap van de hoogste automobielbond ter wereld. Hij vermeldt daar ook bij dat hij meer voor de politiek kiest dan voor de sport. Zijn idee is om een ondervoorzitter aan te duiden, zodat die dan kan inspringen wanneer hijzelf zou opstappen.

Mosley vertelde onlangs zelf aan het magazine F1Racing:

“Todt heeft gewerkt en gewonnen in elke tak van de motorsport. Ik denk dat hij de enige is die dat heeft gedaan. Na zijn werk bij Ferrari zou hij hetzelfde als ik kunnen aanvoelen of denken om de fascinatie van de sporten te vergroten. En wanneer hij dat zou doen, denk ik dat het heel effici�nt zal zijn. Ik vermoed zelfs dat hij briljant te werk zou gaan.”

Over Sir Jackie Stewart, de Schotse ex-wereldkampioen Formule 1 en ook vernoemd als opvolger, vertelde Mosley het volgende:

“Ik ben er niet zeker van dat hij weet wat deze job inhoud. Het feit dat je alleen maar een Formule 1-rijder bent geweest, en zeker en vast een hele goeie, is waarschijnlijk niet voldoende.”

 

“Maar ik kan enkele andere namen noemen, die eveneens races hebben gereden, die wel geschikt zouden zijn. Personen die meer inzicht hebben in het verstaan van de hedendaagse motorsport en de politieke handelingen beter weten te appreci�ren.
Wanneer (Marco) Piccinini, de huidige ondervoorzitter van de FIA, zijn functie opgeeft, en Todt wilt deze overnemen, dan zou het dom zijn van mij om nee te zeggen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter