Max Mosley overweegt sterk om zich dan toch opnieuw kandidaat te stellen als voorzitter van de FIA. Dat heeft de 69- jarige Brit in een brief aan de leden van de Internationale autosportbond laten weten.

In de brief die de FIA-voorzitter vandaag naar alle FIA-leden heeft verstuurd, benadrukt hij dat het volledig in de handen ligt van de leden om te beslissen of ze willen dat Mosley blijft strijden tegen het dreigement om van de acht teams om op te stappen.

In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de teams mij weg willen hebben als FIA-voorzitter. Vorig jaar hebben jullie je vertrouwen in mij uitgesproken en zoals ik schreef op 16 mei 2008, was het niet mijn bedoeling om mij in oktober dit jaar opnieuw verkiesbaar te stellen.

Echter, door de aanval op het mandaat dat jullie mij hebben toevertrouwd, ben ik daarop teruggekomen. Het is aan de FIA-leden en de FIA leden alleen om te beslissen over hun democratisch en dus niet de auto-industrie en zeker niet de individuen die door de industrie zijn aangetrokken om hun Formule 1-team te runnen.