Max MosleyMax MosleyMax Mosley wil de oude glorie dagen van de priv�-teams weer terug tot leven roepen. De voorzitter van de FIA speelt met het idee om teams als McLaren, Williams en Ferrari toe te laten om hun chassis te verkopen aan priv� teams.
Verder wil hij kom af maken met het voorschot dat elk nieuw team moet betalen om zich in te kunnen schrijven. Dat bedraagt maar liefst 39 miljoen Euro.

Volgens Mosley zijn teams als Minardi, Jordan en Sauber de ruggengraat van de Formule1, in tegenstelling tot autoconstructeurs “die komen en gaan”.

Minardi baas Paul Stoddart liet eerder al weten dat hij onderzoekt of hij het F2003 chassis van Ferrari kan aanschaffen.
Max Mosley staat voluit achter dit idee.

“Als alles volgens plan verloopt kan je het oude Ferrari chassis aankopen, mochten ze het willen verkopen…”

Maar Mosley wil meer, hij wil de sport aantrekkelijker maken voor nieuwe priv�-teams. Daarom zijn er nu kostenbesparende maatregels genomen, zoals de nieuwe motorenregel. Vanaf dit seizoen moet een motor het een heel raceweekend volhouden. De Brit steunt ook het idee om standaardonderdelen te gebruiken.

Volgens Autosport werd Jaguar benaderd door Olivier Behring, de man die bijna Arrows verkocht kreeg aan een groep Saudi Arabische investeerders. Toen de FIA een streep door die plannen trok, ging Behring aan Jaguar vragen of ze het idee van de vrije verkoop van onderdelen aan priv� teams niet konden aanbrengen.

Mosley vind het een goed idee, waarin de priv�-teams terug een goede kans maken, en de constructeurs geld winnen. Maar hij denkt dat 2004 wat te ver gegrepen is.

 

“Als we naar 2005, 2006 kijken en onze regels wat vernieuwen, dan zie ik enkele nieuwe teams meerijden.”

“Als je dan nog een briljante piloot kan strikken, zoals Rob Walker Stirling Moss had eind jaren 50 – begin 60, dan heb je een kans om een race te winnen.”

De laatste zegen van een priv�-team staat op naam van Jordan, Fisichella won vorig jaar de spektakelrace in Brazili�.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter