Max Mosley wekt de indruk voorlopig niet in te willen binden in de budget-soap die de Formule 1 wereld in tweeen dreigt te splitsen. Het FIA opperhoofd herhaalde vrijdag nog eventjes dat de sport zeker wel zonder Ferrari kan. Het is net als toen Senna stierf. Hij was de belangrijkste rijder, maar toen hij stierf ging de F1 verder. Het is dus onzin om te denken dat Formule 1 Ferrari nodig heeft, aldus Mosley. De Brit lijkt nogal geirriteerd door het feit dat Ferrari juridische stappen gaat ondernemen tegen de regelwijziging.

Mosley denkt nog steeds dat Ferrari uiteindelijk zal inbinden, al verwacht hij dat dat nog wel even kan duren. De vergelijking met 2005, toen een aantal fabrikanten een eigen klasse wilden beginnen, gaat dan ook mank volgens Mosley: Deze dreiging is lang niet zo serieus als die van toen. Zo’n vaart zal het niet lopen. We geven ze immers een kans om te racen, terwijl ze veel minder hoeven te besteden. F1’s commerciele baas Bernie Ecclestone is ook niet onder de indruk van Ferrari’s dreigende stap naar de rechter. Ach, dat houdt de sport in de kranten, was Ecclestone’s laconieke reactie.

Overigens hebben zowel Mosley als Ecclestone aangegeven dat uit de bijeenkomst tussen de FIA en de FOTA is gebleken dat eigenlijk niemand voorstander is van een Formule 1 met twee regelementen. Een vrije keus tussen een budgetlimiet met veel technische vrijheid of een vrij budget met technisch beperking lijkt dus ook van de baan. Ondertussen wordt de sfeer grimmiger en wordt de media veelal gebruikt om pittige teksten te uiten. Het einde lijkt nog niet in zicht. Zeker niet gezien het feit dat Renault, BMW, Williams en RedBull zich reeds achter Ferrari hebben geschaard.

By peter