FIA-voorzitter Max Mosley is bereid de budgetlimiet te laten vallen voor 2010 als de teams zich onvoorwaardelijk inschrijven voor 2010. Dat staat te lezen op Autosport. Enkel als de huidige teams zich onvoorwaardelijk inschrijven, kan er nog nog iets aan de reglementen veranderd worden.

Volgens Mosley kunnen de teams pas meepraten over de regels voor 2010 als ze zich onvoorwaardelijk inschrijven, net als Williams en Force India eerder deden. Dat zouden de teams vandaag nog moeten bevestigen.

Onder artikel 66 van de Internationale Sportcode kunnen we de gepubliceerde regels voor 2010 niet veranderen tenzij we de toesemming van alle deelnemers hebben. staat te lezen in een brief die Mosley schreef naar de acht overgebleven FOTA-leden. Wanneer we een lijst met alle bevestigde deelnemers hebben, kunnen we de regels met unanieme toestemming van de teams veranderen. Jullie, de teams hebben dus de optie om dit proces mee te maken als bevestigde inschrijving of niet. Om deel te nemen moeten jullie je inschrijving onvoorwaardelijk maken.

De FIA wil kort na de bekendmakingvan de bevestigde de teams voor 2010, op vrijdag 12 juni, een bijeenkomst houden waarin alle deelnemers over de kostenbesparende maatregelen gaan discussiëren. Een oplossing zou dan relatief eenvoudig bereikt kunnen worden denkt Mosley.