Michael Schumacher mag dan wel afgelopen seizoen voor de zesde maal wereldkampioen zijn geworden, maar Britse F1 fans hebben zijn rivaal Juan Pablo Montoya verkozen tot Internationaal Rijder van het Jaar.

Het is de eerste keer sinds 1994 dat lezers van Autosport niet de wereldkampioen F1 gekozen hebben. Dit jaar hebben zij dus gekozen voor de als derde geplaatste Montoya, ondanks het feit dat de Williams coureur slechts twee races won, tegen zes races voor Schumacher.

Toen hij zijn prijs afhaalde zei Juan Pablo:

“Het team heeft het hele jaar verschrikkelijk goed haar best gedaan, het probleem was dat we te laat punten begonnen te scoren. We zijn eigenlijk pas goed op dreef gekomen vanaf Monte Carlo. Daarvoor waren we nergens. Ik denk dat onze kansen voor 2004 erg goed zijn. Ik denk dat het team weet wat er dit jaar fout is gegaan en ze weten hoe ze vanaf de eerste race sterk moeten zijn.”

Ferrari als renstal verloor ook, tegen de Bentley Speed Eight. De BSE won Le Mans en werd verkozen tot racewagen van het jaar. De Ferrari F2003-GA werd tweede. Maar: de F1 kampioen bij de constructeurs krijg wel de prijs voor technische excellentie. De prijs werd afgehaald door Ferrari’s technisch directeur Ross Brawn, ontwerper Rory Byrne en motoren chef Paolo Martinelli.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter