Juan-Pablo Montoya heeft flink uitgehaald naar het kwalificatiesysteem. De McLaren-rijder noemt het verschrikkelijk en oneerlijk.

De Colombiaan had tijdens zijn kwalificatieronde voor de GP van Japan te maken met hevige regen en stond daardoor slechts 17e op de startgrid.  Tijdens de race werd hij al in de tweede ronde van de baan geduwd door Villeneuve toen hij zich achteraan de grid probeerde naar voren te werken.

” Daarom is dit kwalificatiesysteem zo verschrikkelijk.  “ aldus de McLaren-rijder. ” Het is gewoon oneerlijk. Wanneer je in strijd bent met Renault voor het constructeurskampioenschap, is het gewoonweg slecht om een kwalificatie als deze te hebben.  “

In de tussenstand van de constructeurs heeft Renault nu een voorsprong van twee punten op McLaren, de beslissing zal volgende week vallen tijdens de laatste race van het seizoen in China.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!