Luca di Montezemolo heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de FIA, nu de autosportbond Mercedes en Pirelli op het matje heeft geroepen wegens de bandentest in Barcelona. De Ferrari-president hoopt dat Mercedes een straf krijgt. Die boodschap draagt Ferrari-president Luca di Montezemolo uit in de aanloop naar de hoorzitting van het internationaal tribunaal over de geheime bandentest, welk ik nog steeds Pirelli-gate blijf noemen.

Die hoorzitting vindt op 20 juni plaats. De aanklacht gaat niet alleen richting Mercedes, maar ook naar de bandenfabrikant Pirelli, die zich niet aan de regels gehouden zou hebben.

Ik wil er eigenlijk niet te veel over zeggen, maar ik ben tevreden met het feit dat de FIA dit incident goed volgt., aldus Di Montezemolo. Laten we hopen dat de Formule 1 zijn professionaliteit kan behouden en dat diegenen die de regels proberen te omzeilen aangepakt worden.

En toch is de CEO van Ferrari niet echt realistisch. Bij Mercedes schermt men nog steeds met een toezegging van de FIA [Whiting?], terwijl het onmogelijk is voor het Tribunaal om de juiste strafmaat te bepalen.

Zoals uw scribent al eerder schreef in zijn column, Denk je dat Ferrari en Red Bull echt willen dat de FIA Mercedes straft? Hoe dan? Punten afpakken? Aan hoeveel punten staat het extra voordeel dan gelijk? Hoezo lastig?

Ross Brawn doet bij Mercedes wat hij ook bij Ferrari en BrawnGP deed; Het vinden van mazen en gaten in de regels. Aan de FIA de taak om ze te dichten. Indien Mercedes daadwerkelijk zal worden gestraft, dan speelt men met vuur, naar onze immer bescheiden mening…