Monisha Kaltenborn, Teambaas van Sauber; hoe lang nog?

SKY SPORTS F1: MONISHA KALTENBORN STAPT OP BIJ SAUBER

Monisha Kaltenborn zou volgens Sky Sports F1 opstappen bij Sauber als teambaas. Zij trad aan in 2012 als opvolger van de oprichter van het team, Peter Sauber. Hij trad in eerste instantie terug naar de achtergrond, tot hij definitief aan de kant kwam te staan toen een groep scandinavische investeerders vorig jaar het team van Sauber volledig overnam.

Kaltenborn was -en is- de eerste vrouw in een leidinggevende positie in de Formule 1.

Giedo van der Garde

In 2015 had Giedo van der Garde een contract bij Sauber dat Kaltenborn niet gestand wilde doen omdat er een lucratievere deal te sluiten was met Marcus Ericsson. Er volgde in de aanloop naar de eerste race van het seizoen een reeks rechtzaken die Van der Garde allemaal won, maar het mocht niet baten; Van der Garde werd met een tas met geld naar huis gestuurd en het was einde carrière voor de Nederlandse coureur.

Er zijn geruchten in de paddock te horen dat Honda niet alleen de motoren gaat leveren komend jaar, maar zelfs het complete Sauber F1 Team zou willen overnemen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!