Nederland begint een autosportland te worden. Dat was de constatering van de presentatoren van “Monaco aan de Maas”, oftewel een dagje met allerlei wagens en motoren door het centrum van Rotterdam scheuren. En ze zouden best eens gelijk kunnen hebben, er kwamen maar liefst 500.000 mensen op het evenement af!

Vanaf 13:00 gonsden de autosportgeluiden over straten als de Coolsingel en Blaak. Zo was er Ho Pin Tung, de Chinese Nederlander, die weer eens in mocht stappen in de Williams-BMW. Het publiek was echter vooral gekomen voor de demo’s van het Minardi team. Sinds twee Grand Prix heeft het team immers een volledig Nederlandse bezetting, en dat wilden ze maar al te graag laten zien. Zowel Albers als Doornbos maakten donuts, trokken snel op om vervolgens keihard in de remmen te gaan. Tot groot genoegen van het publiek.

Verder reden er nog meer grote Nederlandse namen van weleer mee. Zo reed Jan Lammers in zijn Le Mans wagen van dit jaar en reed Gijs van Lennep, tweevoudig winnaar van Le Mans, in een Porsche door de Rotterdamse straten. Ook opvallend was Nelsinho Piquet, die in de Lotus van zijn vader achter de andere Lotussen aanreed.

Ondanks het wisselende weer, zon afgewisseld met buien, kwam het publiek dus toch massaal naar Rotterdam. Gelijk waren er ook weer enthousiastelingen die hoopten dat er ook ooit een race verreden zal worden. Formule 1 lijkt al bij voorbaat uitgesloten. Maar een andere klasse? Wie weet…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter