Max Verstappen krijgt dit weekend mogelijk een gridstraf voor een motorpenalty. Verstappen heeft dit seizoen al vijf motoren gebruikt, een zesde motor levert een gridstraf op. Oorzaak van de vele motorwissels zijn de motorische problemen waarmee Verstappen eerder dit seizoen te maken had.

Verstappen vanuit Austin: We beslissen morgenvroeg, mogelijk wisselen we dit weekend, anders volgende week in Japan.

Teamgenoot Ricciardo hoeft zijn motor niet wisselen, hij gebruikt er pas vier. Renault heeft overigens een kleine update bij die de motor betrouwbaarder moet maken maar ook meer vermogen zal leveren. Mocht Verstappen zijn motor wisselen dan krijgt hij de beschikking over de update, teamgenoot Ricciardo heeft deze update niet.

De update is ook beschikbaar voor Renault en Toro Rosso. Het is nog niet bekend of deze teams van motor wisselen. We houden je op de hoogte!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.