Vandaag bereikte ons het nieuws dat er een mogelijke doorstart voor Marussia zit aan te komen. De administratoren zouden dicht bij een deal zijn met een nog onbekende investeerder. De plannen zijn om dan het einde van de maand het hele team uit de handen van de administratoren te geven.

Een maand geleden werd al de laatste veiling van het materiaal van het team onder verdachte omstandigheden afgelast. Alles wijst er nu op dat men zo probeerde de auto van 2014 veilig te stellen voor gebruik in 2015. Iets wat de FIA zowel Marussia en Caterham al toestemming voor wilde geven, de andere teams moeten hier echter ook nog mee akkoord gaan. Dit wordt dan waarschijnlijk besproken op de volgende meeting van de strategy group op 5 februari.

Volgens journalist Adam Cooper zou het team tevens ook het prijzengeld dat het bij elkaar gereden heeft in 2014 uitbetaalt krijgen. Normaal gezien zou dat rechtstreeks naar de grootste schuldeiser moeten gaan, de motorenleverancier, namelijk Ferrari. Dat nog een rekening van om en rond de 16 miljoen Pond (+/- 21 miljoen Euro) heeft openstaan bij het team.

Echter is zijn de curatoren van plan om via een CVA (Company Voluntary Arrangement) door te starten, dat betekent dat de schuldeiser akkoord gaan met een afwaardering van het bedrag dat ze nog verschuldigd zijn en dat het team zichzelf dan volledig gaat herstructureren totdat het een nieuwe onderneming vormt. Dan hebben we het over zowel financieel als organisatorisch vlak.

Administrator Geoff Rowlley: Sinds de aanstelling van de administratoren hebben er onderhandelingen plaatsgevonden met verscheidene partijen om tot een oplossing te komen die het team voor de lange termijn veilig moet stellen. We kunnen bevestigen dat de onderhandelingen nog steeds bezig zijn om een langdurige oplossing te vinden zodat het team kan deelnemen aan het nieuwe formule1 seizoen.

Het is onze bedoeling om de onderhandelingen rond te krijgen voor de eerste race van het seizoen zodat het team via een CVA op 19 februari uit de administratie kan geraken.

Een CVA is een herstructurering waarbij de schuldeisers van een vennootschap er mee akkoord gaan om een onderneming weer een levensvatbare te maken. Gezien het vertrouwelijke karakter van de onderhandeling zijn we niet in staat om verder in details te treden.

Is het ijdele hoop of niet? Ik laat jullie in ieder geval achter met de volgende tweests als extra voer.

.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!